Beszámoló a 2016/2017-os tanév munkájáról

„A  család formálja legjobban a gyereket.Ha egy család szeretetteljes állapotban van,akkor ellensúlyként tud megjelenni a környezeti hatásokkal szemben.”.(Vekerdy Tamás)

Ezt a gondolatot tekintjük a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű  Baptista Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Szülői Szervezete hitvallásának.

A Szülői Szervezet feladata, hogy segítséget nyújtson az iskola és a családi nevelés összehangolásában,jelezze a tanulók problémáit,közvetítse a szülők elvárásait,kéréseit az iskola vezetősége és pedagógusai felé,átgondolt megoldási javaslatokat téve, az iskolavezetőkkel összhangban,törekedjen azok megoldására.

Véleményével, javaslataival, gyakorlati tevékenységével segítse és támogassa az intézményben folyó pedagógiai munkát.

 

A 2015/2016-os tanévben is úgy igyekeztünk ,hogy ezeknek az elvárásoknak megfeleljünk.

Vannak olyan programok  ,amelyek évről évre hagyományként vannak jelen az iskola életében. Igyekeztünk minden olyan tevékenységből aktívan kivenni a részünket, amelyben szükség lehetett a jelenlétünkre.

 • A tanév első feladata közzé tartozott  az osztálytermek barátságosabbá tétele ,  díszítése,felső tagozatban a teremdekorációs versenyre való felkészítés.
 • Őszi feladatunk volt a papírgyűjtés segítése is,amelyen a gyerekek csakis aktív szülői közreműködéssel tudnak sikeresek lenni.
 • Az Európai Mobilitás héten a pedagógusok, gyerekek és a szülők közösen körbekerékpározták a várost.
 • Októberben zajlottak le az első osztályszintű szülői értekezletek,itt történt meg a Szülői Szervezet tagjainak meg-ill. újraválasztása.
 • A Szülői Szervezet első ülésére novemberben került sor. Megtörtént a tisztújítás, az elmúlt évi beszámoló ismertetése, valamint a 2015/2016-os tanév munkatervének előterjesztése és elfogadása.
 • A november végén kezdődő,Baptista Szeretetszolgálat által szervezett „Cipősdoboz” akció sikeres lebonyolításában aktívan kivettük a részünket.
 • Decemberben az osztályszintű Mikulás-és karácsonyi ünnepségeken volt szükség a segítő kezeinkre.
 • Immár hagyománnyá vált, hogy decemberben megajándékoztuk a DÖK tagjait. Így történt ebben a tanévben is,apró ajándékkal és süteménnyel leptük meg a gyerekeket. Köszönet mindazoknak, akik valamilyen formában segítették a megmozdulásunkat.
 • A Szülői Szervezet 2. ülésére januárban került sor, itt a jótékonysági bál előkészületeit beszéltük meg. Kivettük a részünket a szponzorok megkeresésében, tombolaajándékok beszerzésében, felajánlásában. A báli sikerekhez ismét hozzájárultak azok a résztvevők , akik Tóth Aliz, a Lesz Dance Tánc és Sportegyesület vezetőjének  irányításával készítettek egy jó kis műsort. Sok-sok köszönet érte mindegyiküknek egytől-egyig .Ezen kívül a belépőjegyek, illetve támogatójegyek vásárlásával is hozzájárultunk a bál sikeréhez.
 • A farsangi rendezvények lebonyolítása a szülők aktív közreműködésével járt, a gyerekek felkészítésében is jelen voltunk.
 • Hagyományosan márciusban zajlanak a Rákóczi Napok,s az iskolai egészségnap is,ezeken is részt vettünk segítőként.
 • Nyílt napokon tanórákat, délutános napköziket ,és művészeti foglalkozásokat látogathattunk,betekintést kapva mind a pedagógusok, mind a gyerekek órai munkájába.
 • Gyermeknapi rendezvényeken is aktívan részt vettünk.
 • Örömünkre ismét műsorral köszönthettük a pedagógusnapot.   Az ünnepségen több,mint 40 gyerek vett részt, mindannyian nagy lelkesedéssel. Voltak köztük visszatérő szereplők, de sokan először állhattak ki pedagógusaik elé,nagyon ügyesen. Köszönet nekik érte, és a szülőknek is,akik ebben segítettek. Adminisztratív feladatok is akadnak évről évre, nyilatkozatok,véleményezések,javaslattételek,a felmerült problémák feltárása,megoldási javaslatok kidolgozása.

Az iskola honlapján a Szülői Szervezet is megtalálható,igyekszünk friss információkat feltenni az oldalra.

Azt gondolom, a Szülői Szervezet munkája a 2016/2017-es tanévben is megfelelő segítséget nyújtott gyermekeink egészséges fejlődéséhez , neveléséhez.

 

Téglás,2017.november 20.

Rezesné Szász Mária

a Szülői Szervezet vezetője

Képek:

Beszámoló - 2016-2017 tanév