Hálaadás 2016

2016. november 25., 11:34

Szokássá vált nálunk is, hogy minden év őszén hálaadó napot tartunk. Talán sokan nem tudják, ez az ünnep amerikai eredetű. Az Egyesült Államokban november utolsó csütörtökén nemzeti ünnep a hálaadás napja, mára talán a legfontosabb családi ünnepet is jelenti a tengerentúlon. A mi iskolánk is fontosnak tartja a hálaadás napját. Annak ellenére, hogy nálunk történelmi gyökerei nincsenek, mégis fontos tudatosítanunk azt, hogy amink van - életünk, egészségünk, kenyerünk, munkahelyünk, családunk és egyéb értékeink - már azért is hálásnak kell lennünk. Töltsük tartalommal meg ezt az ünnepet!

Az alsó tagozaton az iskolarádióban elmondhatták az osztály képviselői, hogy miért hálásak az iskolánknak és minden osztály hálaadó terítéket készített.

A felső tagozaton az iskola ebédlőjében minden osztály elkészítette a hálaadó asztalát. Majd egy kis ünnepség keretében Karancsi Csaba mondta el gondolatait a háláról, valamint a 2.a osztály énekelt, Szokodi Gergő pedig verset mondott.

A lényeg azonban a szívekben és lelkekben történik, hisz ez az ünnep személyes, egyéni. Az ünneplés egyfajta leltározással kezdődik: Mi az, amim van, és mennyire értékelem azt? Fontos ezeken a dolgokon elgondolkodni, fontos a számvetés, mert gyakran abba a hibába esünk, hogy csak azt látjuk, érezzük, amink nincs. Ez szomorúságot és elégedetlenséget vált ki belőlünk. Eközben pedig elfelejtjük, mi az, aminek örülhetünk, amiért hálásak lehetünk, pedig ahogy az ünnepségen is elhangzott Osho gondolata szerint: „ A hála lehetetlenné teszi a boldogtalanságot."

 

Ölvetiné Veres Rita, Zdrobáné László Nóra

 

Hálaadás képei.

A képre kattintva a többi kép is megtekinthető.