Üdvözöljük iskolánk weboldalán

22. Haza érkezett a kis Vuk

A kis Vuk „Erasmus körüli” útja

 

Erasmus + Let’s take a CLIL Leap elnevezésű pályázatunk egyik részfeladata volt egy különösen ismert kabala utaztatása, ezzel próbálva meg bekapcsolni a pályázatba a kisebb korosztályokat is. A kabalához egy kis napló is tartozott, mely mobilitásról mobilitásra vándorolt a plüss állatkával együtt. A partner-iskolák feladata az volt, hogy a kabala figurát elvigyék különböző iskolai eseményekre, ünnepségekre, vagy akár családoknál is tartózkodhatott egy-egy családi esemény kapcsán. A kisebbeknek követniük kellett a kabala figura útját, valamint a „vendég” kabalát kellett mindenhova elvinniük, bemutatva őket diáktársaiknak, családjuknak. Minden egyes vendéglátó kisdiák írhatott néhány mondatot a kabala figura naplójába angolul, vagy rajzzal, fotókkal illusztrálhatta a kis vendég naplóját.

A mi iskolánk egy kis rókát utaztatott, utalva ezzel Dargay Attila külföldön is híressé vált rajzfilm-figurájára a kis Vukra. Az első nemzetek közötti találkozás alkalmával Kissné Lesnyák Beáta, a projekt koordinátora bemutatta a cseh gyerekeknek Vuk című rajzfilmet, és prezentációs alátámasztással mesélt a kis róka kalandjairól.

Vuk bejárta Cseh-, Spanyol- és Görögországot, valamint Portugáliát. Naplójában végigkövethetjük azokat az eseményeket, amelyeken részt vett. A benne látható fotók felidézik a kis Vuk „Erasmus körüli” kalandjait!

 

GALÉRIA

CSATOLT DOKUMENTUMOK