Üdvözöljük iskolánk weboldalán

12. Második mobilitás - Spanyolország

Let's take a CLIL leap


Iskolánk delegációja 2017. április 22-én indult útnak a pályázat keretében Spanyolországba, Cartagena városába. A második mobilitáson hét fő vett rész, négy diák (Nagy Györgyi, Czéh Petra, Kristóf Huba, Varga László),három felnőtt, iskolánk igazgatóasszonya (Szilágyiné Bodnár Erzsébet), igazgató helyettesünk (Petőházy Gabriella), aki a pályázat gazdasági ügyeiért felelős, és egy fő pedagógus (Sutáné Pál Szilvia).
Ezt az utazást is megelőzték feladatok: A gyerekek válaszoltak a spanyol diákok leveleikre, melyet személyesen kézbesítettünk, skype-on keresztül is ismerkedtek a magyar kisdiákok a spanyol társaikkal, interjút készítettek egy doktornővel, illetve spanyol nyelven is meg kellet tanulniuk az alapvető szavakat.
A pedagógusok számára is akadt feladat: Kiss Csilla kolléganőnk a honlapra feltöltött kémia órát tartotta meg és véleményezte, Kissné Lesnyák Beáta, a pályázat koordinátora biológia órát tartott, melyet a pályázat honlapjára is feltöltött, így az összes résztvevő pedagógus számára elérhetővé vált. Igazgatóasszony egy angol nyelvű történelem órát készített elő a spanyol gyerekek számára, a Nagy- Britanniába bevándorló népekről. Jómagam pedig a Kodály módszerről készítettem egy prezentációt,melyben az ének-zene tanítás során használt módszer lényegét ismertetem, hiszen ez a világon egyedülálló, csak nálunk használják az oktatásban. Beszámolómban azt is bemutattam, miként használom a CLIL módszert az ének óráimon.
Csapatunk szombaton este érkezett meg Cartagena városába. A késői érkezés ellenére is szívélyes fogadtatásban volt részünk, már a repülőtéren is. Hétfőn megismerkedtünk az iskolával, spanyol nyelven sajátíthattuk el az alapvető kifejezéseket, belekóstolhattunk a spanyolok nemzeti táncába, a flamenco-ba, és részt vehettünk egy nagyon hasznos elsősegély workshop-nak.
A kedd volt a gyerekek számára az egyik legizgalmasabb nap. Délelőtt a szomszédos városka piritbányájába tettünk kirándulást, majd a nap legizgalmasabb része következett. La Manga tengerpartján a gyerekek vízi sportokat próbálhattak ki( szörfözhettek, vitorlázhattak, paddle szörföztek). Kora este egy világító torony mellől csodálhattuk meg a kilátást a Földközi tengerre.
Szerdán Cartagena városával, épületeivel ismerkedtünk, illetve sétahajókáztunk a tengeren.
A hét további részét az iskolában töltöttük, ahol CLIL órákon, workshopokon vehettünk részt. Illetve megbeszéltük a következő, a Magyarországi mobilitás részleteit.
Remélem nekünk is sikerül olyan szenzációs, élménydús hetet szerveznünk, mint amilyenben nekünk volt részünk.

 

A képre kattintva a többi kép is megtekinthető.