Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Intézmény

 

Az intézmény neve: II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

OM azonosító: 031051

Székhelye: 4243 Téglás, Úttörő u. 15.

Fax./tel.: 52/384-410

Székhelyen kívül működő intézmény- egysége: 4243 Téglás, Fényes u. 2-8. sz.           

Tel.: 52/384-417

Az alapítás éve: 1948.

 

A II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola városunk egyetlen általános iskolája, melynek története 1657-ig vezethető vissza. Intézményünk hagyományos nyolc évfolyamos általános iskolai osztályt és 2014. szeptemberétől, felmenő rendszerben, évfolyamonként egy osztályban, két tanítási nyelvű programmal működő osztályt is indít. Iskolánk 2002 óta önálló alapfokú művészetoktatási intézményként is működik.

Székhelyünk: 4243 Téglás, Úttörő u. 15. szám alatt található, abban a 2007. szeptember 1-jén átadott új épületegységben, ahol a felső tagozat oktatása-nevelése folyik.

A Téglás Fényes u. 2-8. szám alatti telephelyünkön található felújított épületben pedig az alsó tagozatos diákok tanulnak.

Fenntartónk: Baptista Szeretetszolgálat Egyházi Jogi Személy

Alaptevékenységeink körébe tartoznak: általános iskola nappali rendszerű nevelés-oktatás, sajátos nevelési igényű tanulók nappali rendszerű általános iskolai nevelése, oktatása és az alapfokú művészetoktatás.

Kiegészítő tevékenységként napközi otthonos csoportokat szervezünk, hátrányos helyzetű tanulók felzárkóztatását és képességeik egyénre szabott fejlesztését végezzük a képesség-kibontakoztató, integrációs rendszeren belül. Tehetséggondozó foglalkozásokat szervezünk. A pedagógiai szakszolgálat keretében logopédiai foglalkozásokon fejlesztjük a beszédhibás gyerekeket, színes és gazdag sportlehetőséget kínálunk tanulóink számára, akik elsősorban a súlyemelés, a labdarúgás, a kézilabda, a karate, az ökölvívás és a sakk területén jeleskednek.

Intézményünk elnyerte az Öko-iskola címet. A Tehetségsegítő Tanács az intézményben folyó közlekedéskultúra, grafika és idegen nyelvi tehetséggondozó műhelyek munkáját kiválóra akkreditálta.

Iskolánk többcélú intézmény, közös igazgatású közoktatási intézmény.

Maximális tanulólétszámunk 800 fő. A 2022/2023-es tanévben a tanulói létszámunk 605 fő.