Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Grafika tanszak

Grafika tanszak tehetséggondozó műhely


Célunk, hogy a képzőművészetek terén tehetséges tanulókat bevonjuk a tanszak munkájába és biztosítsuk tehetségük kibontakoztatását. Fontosnak tartjuk, hogy tanulóink személyiségét fejlesszük a képzőművészet által. Kiemelt feladatunk a képzelőerő, az önkifejezés, az érzelmi intelligencia és alkotókészség, a kreativitás fejlesztése mellett a közösségépítés. Arra törekszünk, hogy tanulóink megtapasztalhassák az alkotás örömét /egyénileg és közös alkotás révén is/.

- A jó hangulatú, alkotólégkörű órákon készített alkotásokkal rendszeresen és sikeresen veszünk részt területi, megyei, országos és nemzetközi pályázatokon/ Lengyelország, Japán stb./.

- A szakirányú továbbtanulás elősegítése érdekében több éve kapcsolatban vagyunk a megye művészeti szakközépiskoláival /Medgyessy F. Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola, Kós Károly Művészeti Szakközépiskola/.

- Szoros kapcsolatot alakítottunk ki a Szatmárnémeti Művészeti Iskolával. Rendszeresen szervezünk közös kiállításokat településünkön és Szatmárnémetiben.

- Iskolai galériánkban bemutatjuk más művészeti iskolák tanulóinak alkotásait, saját tanítványainknak, valamint volt tanítványainknak is rendezünk önálló kiállítást.

- A tanév végén a Városi Könyvtárban mutatjuk be alkotásainkat a közönségnek. - Rendszeresen ellátogatunk a Városi Könyvtárban megrendezett kiállításokra.

- Tanulóinkat felkészítjük a sikeres szakirányú felvételi vizsgára. Figyelemmel kísérjük a szakirányban továbbtanuló volt diákjaink tevékenységét és bemutatkozási lehetőséget biztosítunk számukra iskolánkban és településünkön.

- Az alapfok 6. évfolyamos tanulóinkat felkészítjük a sikeres művészeti alapvizsgára.
Minden tanévben tartunk nyílt foglalkozásokat, amelyeken az érdeklődők betekinthetnek a műhely mindennapi munkájába.

Az iskola honlapján megtekinthetőek a gyerekek által készített alkotások, az elért pályázati eredmények és a megrendezett programjainkról szóló híradások.