Üdvözöljük iskolánk weboldalán

BME próba-nyelvvizsga iskolánkban 2021

A Rákócziban immár a 7. tanévet fejezi be az első két tanítási nyelvű osztályunk. A pedagógiai programunkban számos objektív külső mérés található, ezek egyike akkreditált nyelvvizsga bizottság előtt tett próba-nyelvvizsga. Erre 2021. június 8-án került sor.

A mérés több szinten zajlott, komplex középfokon (B2 szinten) a haladó csoport vizsgázott, komplex alapfokon (B1 szinten) pedig a középhaladó csoport. A normál tanterven tanuló diákokból 4 fő csatlakozott a próbatételhez, egy tanuló komplex középfokon, három fő pedig szóbeli alapfokon tette mérlegre tudását.

A próba-vizsga reggel 8 órakor kezdődött és délután 4 óráig tartott. Diákjaink nagyon alaposan felkészültek rá, de az izgalom azért mindenkiben munkálkodott. Életük első vizsgaszituációja volt ez, így sokan remegő kézzel, kipirult orcával mentek be a vizsgabizottsághoz. Amikor aztán kijöttek, arcukon széles mosollyal, boldog elégedettséggel nyugtázták, hogy megérte ez a kihívás! A próba-nyelvvizsga célja elsősorban a használható nyelvtudás, azaz a kommunikatív kompetenciák mérése volt, ezért feladatainak középpontjában nem a nyelvi forma, hanem a nyelvi jelentés állt, a feladatok a valós nyelvhasználathoz hasonló helyzetek elé állították a diákokat.

A nap végén a vizsgabizottság elismerő szavakkal nyilatkozott diákjaink angol nyelvi készségeiről, felkészültségéről és a nyelvtanáraink munkájáról. Sokan már most megszerezték volna a komplex középfokú nyelvvizsgát, másoknak még kell egy kis idő a felkészülésre. A nagy megmérettetésre ősszel kerülhet sor, addig is kívánunk diákjainknak kellemes kikapcsolódást a nyári szünetben, sok élményt és feltöltődést!

 

Kissné Lesnyák Beáta

idegen nyelvi munkaközösség vezető

GALÉRIA