Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Egészséghét az alsó tagozaton - 2021

Iskolánk alsó tagozatán május 10-től 14-ig egészséghetet tartottunk. Ezzel próbáltuk a gyerekek figyelmét felhívni az egészséges táplálkozás fontosságára. Ahhoz, hogy elkerüljük a betegségeket, elengedhetetlen a helyes táplálkozás. Nem elég az, hogy bevisszük szervezetünkbe a tápanyagokat, arra is figyelnünk kell, hogy ezekből a napi ajánlott minimumot mindenképpen magunkhoz vegyük.

A heti programsorozatunkban az Iskolagyümölcs Program gyümölcsszállítás lezárását követően a Szatmárkert - Hodász Szövetkezet kóstolást rendezett a diákok számára. Paprika, paradicsom, sárgarépa, körte érkezett iskolánkba. A zöldségek és a gyümölcsök kiemelkedő szerepet töltenek be táplálkozásunkban. Alacsony szénhidrát tartalmukkal csökkentik számos betegség kockázatát.

A gyerekeknek lehetőségük adódott teljes kiőrlésű péksütemények kóstolására is, melyet a helyi Sigér pékségből vásároltunk meg. A teljes kiőrlésű gabonák fogyasztása segít a kiegyensúlyozott táplálkozásban. Sajnos ezek a legtöbb család étrendjében napjainkban még hiányos mennyiségben találhatóak meg. Az édesség sem hiányozhatott a palettánkról, First Nice zabpehely szeletet kapott minden diákunk.

Megnézték Lola meséjét és ezt követően játékos feladatokat oldottak meg a kapott foglalkoztató füzetben. A témával kapcsolatban Zelk Zoltán: Az égig érő körtefa című meséjét olvasták el a gyerekek és szebbnél szebb illusztrációkat készítettek hozzá. Az alkotásokból kiállítást szerveztünk.

 

Ölvetiné Veres Rita

DÖK vezető

GALÉRIA