Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Egészségnap

Iskolánkban 2023. május 17-én a diákoknak zöldségkóstolást tartottunk az Iskolagyümölcs Program keretében. Ezzel próbáltuk a gyerekek figyelmét felhívni az egészséges táplálkozás fontosságára.
A téglási Védőnői Szolgálat munkatársai előadást tartottak arról, hogy a betegségek elkerüléséhez elengedhetetlen a rendszeres sportolás mellett a helyes táplálkozás is. Nem elég az, hogy bevisszük szervezetünkbe a tápanyagokat, arra is figyelnünk kell, hogy ezekből a napi ajánlott minimumot mindenképpen magunkhoz vegyük.
Beszéltek a személyi higiéné fontosságáról és azokról a káros élelmiszerekről is, amelyekkel a gyerekek a mindennapok során találkoznak pl.: édességek, chips, energiaital, kóla.
Minden tanuló kapott egy-egy foglalkoztató füzetecskét, amelyben játékos feladatok megoldásán keresztül tanulhatnak az egészséges életmódról.
A program zárásaként paradicsomot, uborkát, répát, körtét és a teljeskiőrlésű lisztből készült zsömle mellé kétféle mézet kóstolhattak a diákok.
Köszönjük a zöldségeket, amit a Szatmárkert Hodász Szövetkezet biztosított iskolánknak, valamint a Hevesi méhészet által felajánlott mézeket is!

A képre kattintva a többi kép is megtekinthető.