Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Eredményes, sikeres a kéttan!

Iskolánk angol két tanítási nyelvű tagozatát röviden csak kéttanként szoktuk emlegetni.
Az idei, vagyis a 2021-22-es a tanévben érkeztek el a 2014-ben induló első kéttanosaink a nyolcadik évfolyamra!
Az előző tanévben, a hetedik évfolyam végén próbanyelvvizsgával zártuk az iskolaévet, ahol tanulóink az online oktatás ellenére is kiválóan teljesítettek. Ennek ismeretében a tagozaton tanító pedagógusok úgy döntöttek, hogy a haladó csoportban tanuló gyerekek már szeptemberben jelentkezhetnek a Budapesti Műszaki Egyetem által akkreditált B2-es szintű középfokú nyelvvizsgára.
A megmérettetésre nagy motivációval, kitartással készültek tanulóink. A nyelvvizsga októberben zajlott, először írásbeli vizsgán kellett számot adni tudásukról, ahol szövegértést, nyelvhelyességet és íráskészséget mérő feladatokat oldottak meg. Ugyanekkor zajlott a hallott szövegértést mérő teszt is, ahol a diákok angol nyelvű szövegeket hallgattak meg, melynek során a beszédértésüket mérték a különböző feladatokkal.
A rákövetkező héten zajlott a szóbeli nyelvvizsga, ahol a beszédkészségükkel nyűgözték le a vizsgabizottságot. A végleges vizsgaeredményeket csak hat hét múlva tudhatták meg a vizsgázók, a szülők és a tanárok egyaránt, így november végére az izgalom már a tetőfokára hágott!
Megelégedésünkre szolgált, hogy a 11 fős haladó csoportból tíz komplex és egy szóbeli középfokú nyelvvizsga született. Büszkék vagyunk tanítványainkra, akik első két tanítási nyelvű, - mondhatni - kísérleti osztályunk tanulói. Velük, mellettük, általuk számos módszertani ismeretre tettek szert a tagozaton tanító pedagógusok is. Azóta a kéttan rutinosan halad, alakul, fejlődik. Igyekszünk minden igényt kielégíteni folyamatosan változó világunkban. Tapasztalatunk alapján láthatjuk, hogy a gyerekek rendkívül hatékony nyelvtudásra tehetnek szert nyolcéves tanulmányuk során. Célunk, hogy az elkövetkezendő évek során is minden diákunk megszerezhesse a nyelvvizsga bizonyítványt.
 
Nyelvvizsgát szereztek:
Balogh Petra, Gulyás Regina, Hajdu Csenge, Hevesi Zita, Kondor Csenge, Major Kristóf, Nagy Nina, Radócz Zsófia, Szűcs Liliána, Varga Balázs, Varga Katalin. Felkészítő tanáruk Kissné Lesnyák Beáta és iskolánk angol nyelvi lektora Rebecca May Stanton.