Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Húsvéti party a német nyelvet tanulóknak

2017. április 06-án, immár hatodik alkalommal vehettek részt iskolánk német nyelvet tanuló diákjai húsvéti rendezvényen. Jóllehet a tanítási órákon is bepillantást nyerhetnek a német nyelvterületek húsvéti szokásaiba, ezeken a délutánokon bővebben nyílik lehetőség a német hagyományok megismerésére.

Rendezvényünk fél 3-kor kezdődött a tojáskereséssel. Ekkor az iskolai élet már lecsendesedik. A nyolcadikos segítő diákok színes tojásokat rejtettek el az épület meghatározott területein, melyeket a versenyzőknek meg kellett keresni. Mindnyájan kaptak menetlevelet. A gyűjtés meghatározott ideig tartott. A megtalált tojások mindegyikén volt egy pontszám. Az összegyűjtött pontszámokat a menetlevelekre írtuk rá.

Közös programunk második lépése a témával kapcsolatos, előzőleg elkészített projektek közös értékelése volt. Az igazán esztétikus, ötletes munkákat a DÖK anyagi támogatásának köszönhetően oklevelekkel, ajándékokkal tudtuk jutalmazni.

Az interaktív tábla segítségével a német húsvéti szokások szemléletes bemutatásával indult az elméleti része a foglalkozásnak. Keresztrejtvény, szókeresés, hiányos szöveg pótlása volt a feladatuk.
Ezután elkezdődött a játékos, ügyességi vetélkedő: volt tojásrablás, csibe-puzzle, fészeképítés, tojásdobás, nyuszi labirintus, fészekürítés. Minden állomáson gyűjthettek pontokat. A menetlevelek értékelése után dőlt el a sorrend. Ki ebben volt ügyesebb, ki a másik feladatban, de bizton mondhatom, hogy mindnyájan ismeretekkel, élményekkel gazdagodtak e néhány órában.

Záró akkord az eredményhirdetés volt, melyet egy közös lakmározás követett. A húsvéti „hidegtál" után stílusosan tojásformátumú sütit fogyaszthattak a gyerekek.

 

Tóthné Tóth Csilla

 

A képre kattintva a többi kép is megtekinthető.