Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Közlekedési szakkör - 2023/2024-es tanév

A tanulókkal heti egy alkalommal találkoztunk. Elméleti és gyakorlati foglalkozásokon vettek részt. Jó időben a sportpályán különböző kerékpáros ügyességi feladatokat hajtottak végre.

A Mobilitási – hét keretin belül KRESZ-pályán próbálhatták ki magukat a gyerekek, ahol nagyfokú figyelmet kellett fordítani a gondos és biztonságos kerékpározásra.

Többször tettünk sétát a város különböző részein, a közlekedési szabályok gyakorlatban való alkalmazására, a KRESZ táblák megismerésére.

Utaztunk helyközi buszjárattal Téglásról Hajdúhadházra, kipróbálva a közösségi közlekedés ezen módját, gyakorlatba ültetve azok szabályait.

Ellátogattunk a helyi vasútállomásra, ahol feleleveníthették a gyerekek az elméletben tanultakat; táblák felismerése, jelzőlámpa színei, menetrend megismerése, szabályok betartása a váróteremben.

Előadást hallhattunk Madar Sándor rendőr őrmestertől a biztonságos gyalogos és kerékpáros közlekedéssel kapcsolatban a Városi Könyvtárban, ahol velünk együtt részt vettek a Pindúr-Pandúr tehetségműhely óvodásai is, szem előtt tartva a  kapcsolattartás fontosságát.

A gyerekek KRESZ ügyességi pályán mérhették fel gyakorlati tudásukat év végén.

Remélem jövőre néhányukkal és új tagokkal bővülve folytathatjuk a munkát!

 

Zimán Réka

A képre kattintva a többi kép is megtekinthető.