Üdvözöljük iskolánk weboldalán

FIRST LEGO LEAGUE utószezon verseny

Idén tavasszal került kiírásra a HelloWorld Oktatás és Fejlesztés Egyesület szervezésében egy pályázat, a FIRST LEGO LEAGUE gyermekeknek szánt robotika versenysorozat utolsó megmérettetése az utószezon LEGO verseny.
A pályázat keretein belül a kiválasztott iskolák ingyenesen vehettek részt a versenyen. LEGO MASTERPIECE készletet kaptak, melyet a gyerekek saját ötletei alapján kellett beprogramozni és kiegészíteni további építményekkel.
Ezen a kihíváson a 4.b osztály robotika szakkörös tanulói vettek részt. A téglási iskola GLADIÁTOROK névre keresztelt csapata a legjobb programkód kategóriában 1. helyezést ért el.
A FIRST LEGO LEAGUE EXPLORE verseny során a csapatok a mérnöki alapokra összpontosítanak, miközben feltárnak valós problémákat. Megtanulnak tervezni, kódolni és egyedi megoldásokat hoznak létre, amelyek LEGO elemekből épülnek fel és LEGO robot hajtja azokat.
A megmérettetés során bátorítást, további tippeket és ötleteket kaptak a tanulók a későbbi építésekhez és programkódok írásához. Kreativitásukat szabadjára engedhették. Új ötletekkel, problémák megoldásával különféle projekteken keresztül fejezhették ki magukat. A tesztelés és a kísérletezés során tanultak a sikerekből és a kudarcokból is, valamint betekintést nyertek a LEGO folyamatosan fejlődő világába. Alkotásaik másokkal való megosztása lehetővé tette számukra, hogy fejlesszék saját kommunikációjukat, ötleteiket pedig mások számára érthető formában tudják bemutatni.
Végső soron ez a felfedezési folyamat nemcsak szórakozáshoz vezet, hanem elősegíti a személyes fejlődést, valamint önmaguk és az őket körülvevő világ mélyebb megértését is.


Klicsu Enikő
pedagógus

GALÉRIA