Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Legyen élmény a tudomány!

Tegyük láthatóvá a „láthatatlant”, megfoghatóvá a „megfoghatatlant” - legyen élmény a tudomány! - címmel intézményünk, a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű
Baptista Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola (Téglás) sikeres pályázatot nyújtott be a Richter Gedeon Nyrt. Centenáriumi Alapítvány nyílt felhívására.
Az alapítvány pályázatán 1.230.000 Ft összegű támogatást nyertünk természettudományi eszközkészletünk fejlesztésére. Az összesen 100 millió Ft összdíjazású pályázaton 553 benyújtott pályázó intézmény közül választották ki iskolánkat.
Az elnyert összegből a kémiai és fizikai demonstrációs készleteinket fogjuk fejleszteni. Beszerzésre kerül egy új típusú vegyszertároló szekrény, kémiai atom- és molekulamodellek, valamint elektromosságtannal kapcsolatos tanulókísérletek. A természettudományos infrastruktúránk fejlesztésével több területen is jelentős fejlődést szeretnénk elérni. A motiváció felkeltése és fenntartása érdekében a fizikailag megfoghatatlan világot modellekkel, kísérletekkel mutatjuk be. Ez a látható és kézzel fogható valóság a gyerekek számára is értelmezhető módon teremt kapcsolatot a tudomány és a hétköznapi élet között. Így tudjuk diákjainkat megszólítani és bevonni őket az ok-okozati összefüggések keresésébe. Tesszük mindezt annak a reményében, hogy a jövőben minél több tanulónk fordul majd érdeklődéssel a természettudományok felé.
Kiss Csilla Erika
pályázatért felelős pedagógus


II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű
Baptista Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Téglás