Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Szent Márton-nap 2017

Immár 17. alkalommal kerül sor iskolánkban a Szent Márton-napi délután megrendezésére.

Minden évben a hatodik évfolyamos német nyelvet tanuló diákjaink számára hirdetjük meg ezt az országismereti rendezvényt, mely során megismerkednek a gyerekek a német nyelvterületek hagyományaival, kultúrájával.

A résztvevők előzetesen Márton-napi szokásokkal kapcsolatos projektmunkákat készítenek, melyeket azután közösen értékelnek. A legesztétikusabbak készítői értékes német nyelvű könyveket kaptak jutalmul.

Az második napirendi pontunk az elméleti rész volt, amely során megismerhették Szent Márton életútját, megválaszolták az ezzel kapcsolatos kvíz kérdéseket. Az ez alkalommal szerzett pontjaikat kiegészíthették az játékos ügyességi feladatok megoldása során szerzett pontokkal. Több állomáson is kipróbálhatták ügyességüket. Volt libavadászat, lúdtépés, libaterelés, libagyűjtés, stb. A legtöbb pontszámot elért tanulók ugyancsak értékes, maradandó ajándékokban részesültek, melyhez financiális támogatást a DÖK biztosított. Ezt ez úton is szeretném a gyerekek nevében megköszönni.

Nem maradt el a hagyományos „libalakoma” sem, mely olyan ízletes volt, hogy még a következő napokban is emlegették a résztvevők.

A gyerekek visszajelzései alapján bizton állíthatom, hogy mindegyikük számára élmény dús volt e délután, melynek kellemes emléke remélhetőleg hosszú ideig elkíséri majd őket. Gyarapodtak ismereteik, fejlődött személyiségük, s talán a további nyelvtanulásukra is motiválóan fog hatni.

 

Téglás,2017. december 13.

Tóthné Tóth Csilla

német nyelvtanár

 

A képre kattintva a többi kép is megtekinthető.