Üdvözöljük iskolánk weboldalán

TérTáncKoncert 2017

Fischer Iván és a Budapesti Fesztiválzenekar 2015-ben indította útjára TérTáncKoncert elnevezésű kezdeményezését, amely nemcsak a muzsikáról és a táncról, hanem az egymás iránt érzett elfogadásról, toleranciáról és tiszteletről, az értékek és élmények közös átéléséről is szól.


Iskolánk 2. alkalommal kapcsolódott be a programsorozatba. Áprilisban már megvoltak a regionális táncpróbák , melynek egyik helyszíne a téglási Sportcsarnok volt. Június 9-10-én 24 tanuló utazott Csillebércre, ahol közel 500 gyerek próbált együtt Vári Bertalan vezető koreográfussal. Az idén Leonard Bernstein West Side Story című zenéjére táncoltak a gyerekek. A próbán és a csapatépítő tréningeken kívül egyéb szabadidős foglalkozások tették színesebbé a pénteki napot. Pingpongoztak, fociztak és este a tábortűz mellett pille cukorkát is süthettek. Természetesen közben jobban megismerték egymást a gyerekek, újabb barátságok alakultak ki. Másnap a Fővárosi Állatkertbe látogattunk el. Délután pedig ismét próba következett a Hősök terén, ahol már a Fesztiválzenekar is jelen volt.
A nyilvános koncerten nagyon fegyelmezetten és ügyesen szerepeltek iskolánk tanulói. Nagy meglepetés és öröm volt mindenki számára, hogy az ATV televízió a mi gyerekeinkkel készített interjút, melyet az esti híradóban is láthattunk. A koncertről készült felvételt pedig nagy élmény volt újra megnézni a Fesztiválzenekar honlapján.
Örülünk, hogy részt vehettünk egy olyan nagyszerű kezdeményezésben, amely a hátrányos helyzetű gyerekeknek is igyekezett sok-sok élménnyel teli pillanatot biztosítani. Köszönet mindezekért a Budapesti Fesztiválzenekarnak.

 

A zenekar vezetője, Fischer Iván az alábbi köszönő levelet küldte el minden iskolának:

Kedves táncoló gyerekek,

Nagyon nagy örömöt szereztetek nekem a TértáncKoncerten. Csodálatos volt a hangulat, kiváló volt a közös tánc. A közönség tagjaitól sok gratuláló levelet kaptam, igazán Titeket, a téren táncoló gyerekeket illet a gratuláció és a köszönet a hosszú, alapos felkészülésért és a ragyogó fellépésért.

Remélem, megszerettétek Leonard Bernstein zenéjét. Mint ahogy a koncerten is elmondtam, úgy érzem, nagyon boldog lett volna, ha ezen a napon közöttünk lehet. Nagyon jó ember volt, sokat tett a békéért, a toleranciáért, minden ember egyforma tiszteletéért. Ezt az örökséget kell nekünk is tovább vinnünk.

Kérlek Titeket, érezzétek úgy, hogy külön-külön mindenkinek személyesen köszönöm most meg a közös produkciót. Nagyon szép nyarat kívánok Nektek, és még sok hasonló, boldogító élményt.

Szívélyes üdvözlettel,

Fischer Iván"

 

Július 24-27-ig iskolánkból 6 negyedik osztályos tanuló vehet részt szintén ingyen Hollókőn egy jutalomtáborban.

Iván Ildikó és Ölvetiné Veres Rita helyi szervezők, kísérők

Téglás, 2017. június 14.

GALÉRIA