Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Nívódíjas lett a Téglási iskola

Nívódíjas lett a Téglási iskola

2015.május 20.-án a Tempus Közalapítvány által szervezett disszeminációs konferencián NÍVÓDÍJAT vehetett át Szilágyiné Bodnár Erzsébet igazgató asszony a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola vezetőjeként a Don’t worry, be healthy (Ne aggódj, légy egészséges!) című projekt kiemelkedő megvalósításáért.

Az iskola 2012-2014-ig valósította meg a programot melynek célja a tanulók idegen nyelvi képességeinek fejlesztése mellett az egészséges életmódra nevelés volt. Az iskola a program során együttműködött spanyol, portugál, görög, török, lengyel és angol iskolákkal. A konferencián Sipos Imre köznevelésért felelős helyettes államtitkár adta át az iskola vezetőjének és tanulójának a nívódíjat. Igazgató asszony prezentáció keretében mutatta meg, milyen hatást gyakorolt a projekt az intézményre. Több mint 30 pedagógus kezdett el idegen nyelvet tanulni az iskolában, mely szeptembertől két tanítási nyelvű lett. A konferencia délutáni programjában az iskola kerekasztal beszélgetés keretében mutatta be az érdeklődőknek milyen programokat szerveztek az egészséges életmód népszerűsítése érdekében. Egészség napot szerveztek. Kísérletekkel bizonyították be a cukros üdítőitalok és gyors ételek káros hatását. Rendszeresen fogyasztanak gyümölcsöt és a tanulók különféle zöldségeket kóstolhatnak.

Az intézményben nagy hangsúlyt fektetnek a szabadidő hasznos eltöltésére is a projekt idején íjász szakkört indítottak és megismertették a gyerekkel a softball szabályait is. Látva a sokszínű programot a konferencia résztvevői megérthették, hogy az elmúlt évben futó 179 projektből miért éppen a téglási iskola kapta meg a rangos kitüntetést. 

 

Képek megtekintése a google albumban.

 

GALÉRIA