Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Budapesten jártunk a Zöld Kör tagjaival

Az űrutazás izgalmas történetét fedeztük fel. A Millenáris B csarnokában most testközelből ismerhettük meg azokat a tárgyakat és eszközöket, amik kiemelkedő jelentőségűek voltak az emberiség galaktikus kalandjainak során.

Ezzel az interaktív tárlattal végre nekivágtunk életünk legnagyobb űrkalandjának, köszönhetően a NASA Space and Rocket Centernek.
A 3000 m²-en elterülő interaktív kiállításon teljes egészében megismerhettük a NASA és az emberiség csillag közi kalandjainak teljes történetét, valamint napjaink érdekfeszítő felfedezéseit: kezdve a korai álmodozóktól, akik elsőként építették meg saját rakétájukat, át az eseménydús XX. századon, középpontban a Holdra szállásért folytatott űrversennyel, egészen a naprendszer határának feltérképezéséig.
Szemügyre vettük testközelből a US Space and Rocket Center több száz darabból álló lenyűgöző gyűjteményét. Például a NASA küldetései során használt szkafandereket és begyűjtött holdkőzeteket, illetve az eredeti holdjárót, valamint a rakéták és űrkapszulák mását. Sőt ennél sokkal több minden várt még ránk, amelyek arról meséltek, miként vált a lehetetlen lehetségessé, és hogyan fejlődik azóta is töretlenül az űrkutatás. A kiállítás során ráadásul mi is megtapasztalhattuk az asztronauták elképesztő életét, mikor beültünk egy űrhajó pilótafülkéjébe vagy beléptünk a MIR űrállomásra. Mindezektől vált a gyerekek és felnőttek számára a Gateway to Space egyszerre lenyűgöző, mindeközben ismeretterjesztő kiállítássá.
Mindazok, akik arról fantáziálnak, hogy asztronauták lesznek, most próbára tehették űrhajós képességeiket kiképző táborukban.

Ezután sétát tettünk a Budai Várban, láthattuk a Sándor Palota őrségváltását. Gyönyörködhettünk a szép tavaszi napsütésben a pesti panorámában.

Izgalmakkal teli szép napot töltöttünk a fővárosunkban.

 

 

                                                  Zöld Kör

GALÉRIA