Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Szenczy Sándorra emlékezünk

Iskolánk valamennyi dolgozója és tanulója nevében megrendítő szeretettel búcsúzunk Szenczy Sándor baptista lelkipásztortól, aki a Baptista Szeretetszolgálat alapítója, emeritus elnöke volt.

 

Szenczy Sándor 1965-ben született Sajószentpéteren. Megtérése és tanulmányainak elvégzése után számos gyülekezet születéséhez járult hozzá. 26 éve hozta létre a magyar Baptista Szeretetszolgálatot, amely egy özvegyasszonytól kapott 5000 forint összegű első adománnyal indult és vezetése alatt több kontinensen dolgozó, több ezer munkatársat és önkéntest foglalkoztató karitatív szervezetté nőtt. A szervezet mára már tizennyolcezer ellátottat gondozó és tizennégyezer diákot oktató országos szociális és oktatási intézményfenntartó lett. Kiemelkedő szerepe volt a magyarországi adományozási kultúra megteremtésében, többek között a Cipősdoboz Akció és a Fogadj Örökbe! gyermektámogatási programok révén. Hivatása során természeti katasztrófák és háborúk helyszínein járva teljesítette küldetését, megteremtette és biztosította egy olyan humanitárius szervezet működésének feltételeit, amely munkájának túlnyomó többségét ma a magyarországi rászorultak érdekében végzi. Életét embertársainak szeretete és hitének szolgálata határozta meg. Mindig azt vallotta, hogy ő és az általa létrehozott szervezet Istennek szolgál, és ő csak követi az égi útmutatást. A számos rangos elismerés mellett 2015-ben Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett Szenczy Sándor betölthetetlen űrt hagy maga után, akinek rászorultak milliói köszönhetik világszerte sorsuk jobbra fordulását. Szellemiségének és munkásságának örökségét a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai viszik tovább.

/forrás: Baptista Szeretetszolgálat/

 

Intézményünk 2012-ben került a Baptista Szeretetszolgálat fenntartásába. Szenczy Sándor önzetlenül támogatta iskolánkat, többször járt nálunk és tartott előadásokat a gyerekeknek és felnőtteknek Istenről, a szeretetről és egymás elfogadásáról. Büszke volt iskolánkra, az itt folyó szakmai munkára.

 

2022. május 21-én megtért Istenhez. Nyugodjon Békében!

GALÉRIA