Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Kiállítás nyílt Tégláson a Baptista Művészeti Napok keretében

Kiállítás nyílt Tégláson a Baptista Művészeti Napok keretében

2018. november 12.

 

A téglási II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola ismét csatlakozott a Baptista Művészeti Napok országos rendezvénysorozatához.

A képzőművészet tanszakos tanulók alkotásait álló kiállítást  Szilágyiné Bodnár Erzsébet igazgatónő a következő szavakkal nyitotta meg:

„A paravánokon gyermekrajzokat láthatunk, melyek tele vannak frissességgel és őszinteséggel. A rajzok az alkotó gyerekek szívét és szellemét tükrözik és egyben bepillantást engednek a gyerekek világába is.

Fehérvári Krisztina a következőket írta a gyermekrajzokról:

„A gyerekek is élnek a valóság ábrázolásának igényével. Csak nem külső, hanem belső mintát követnek és nem azt rajzolják meg, amit látnak, hanem azt, amit éreznek és gondolnak a témával kapcsolatban”.

 

A mai kiállításra Szabó Lilla tanárnő alsós grafika csoportjaiba járó gyerekek rajzait is elhoztuk, akik mesepalotát, csodás madarakat, színes utcákat ábrázoltak.

A felsős grafikások felkészítő tanára Kovácsné Lőrincz Judit. Az ő rajzaik két témában készültek el: az egyik a zene ábrázolása, a másik a hullámok ellentéte. „

 

A kiállítást 2018. november16-áig tekinthetik meg az érdeklődők.

 Kovácsné Lőrincz Judit

 

A képre kattintva a többi kép is megtekinthető.