Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Biztonságban kétkeréken

2018. február 22-én egy 37 fős csapat indult el kora reggel Budapest felé, ahol a Közlekedési Múzeum Műszaki Tanulmánytárában szervezett a Safety-Hungary csoport egy biztonságos közlekedéssel, KRESZ ismeretekkel kapcsolatos előadást 2-6. évfolyamos diákok részére.

A hajnali indulás nem okozott problémát a gyerekeknek. A vonattal és villamossal való utazás, Budapest „forgataga”, látványa feledtette a hosszú utat.

Amikor odaértünk, körbevezettek minket a Tanulmánytárban, ahol rengeteg érdekességet fedezhettünk fel: a régi „szobányi” számítógéptől elkezdve, telefonokat, televíziókat, rádiókat, „hűtőszekrényeket”, mikroszkópokat csodálhattunk meg. De szerencsénk volt látni repülőgép alkatrészeket (motort, turbinát, propellert), gőzgépeket is.

Ezután az előadáson sok érdekességet tudhattunk meg, amit hasznosíthatunk a mindennapi életben, közlekedésünkben, majd mindenki szimulátorokon gyakorolhatta, hogy milyen is lehet „élesben” a közlekedés, milyen veszélyeket rejthet magában.

Az izgalmas program után egy McDonald’s-os ebéddel zártuk le pesti tartózkodásunkat, miközben a gyerekek élményeit hallgathattuk.

Ebéd után pedig indultunk is haza, hogy a következő napi farsangra mindenki kipihenhesse magát.

Összességében egy nagyon érdekes, remek hangulatú napot tölthettünk Budapesten, ráadásul rengeteg élménnyel és sok hasznos ismerettel is gazdagodtunk.

A 3 kísérő pedagógus (Feketéné Holczman Gabriella, Kukucska Jánosné, Varga Attiláné) pedig köszöni a 4 nagyszülőnek a segítséget ahhoz, hogy minden rendben zajlott le a 30 gyermekkel történő utazásnál.

GALÉRIA