Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Éghajlatvédelmi Szövetség Mozdulj a klímáért

A 2016-os kampányhét eredményei

A kampányhéten minden utat, amit a résztvevők környezetkímélő módon tettek meg (gyalog, biciklivel, busszal, vonattal, görkorival, stb.), egy zöld mérfölddel jutalmazták.
Magyarországon 71 iskola 12987 diákja összesen 100503 zöld mérföldet gyűjtött a Mozdulj a klímáért! 2016. október 10 és 14. között megrendezett kampányhetén és ezzel szimbolikusan ismét négyszer kerültük meg Földünket.
A magyar diákok zöld lépései is bekerültek az Európai Klímaszövetség csomagjába, amelybe a kontinens 10 országának 175000 fiatalja több mint másfél millió zöld mérföldet gyűjtött 2016-ban. A zöld mérföldeket és a kapcsolódó klíma-üzeneteket az Európai Klímaszövetség képviselői 2016. novemberében ünnepélyes keretek közt nyújtották át a Marokkóban szervezett Klímacsúcs képviselőinek.
Emellett egyéni, kiscsoportos és közösségi munkákat készítettünk az akcióhéten. Az alkotásokat a szervező Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség és Reflex Környezetvédő Egyesület 5 fős zsűrije bírálta el és hozta meg döntését.

 

Egyéni és kiscsoportos feladatok kategóriában

Vizet a csapból! A csapvíz a legkörnyezetkímélőbb szomjoltó! A feladat keretei között szlogeneket és/vagy emblémákat (logókat) vártunk, melyek a csapvíz fogyasztását népszerűsítik.

Vizet a csapból! – I. helyezett
Kun Gabriella, II. Rákóczi Ferenc Magyar- Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Általános Iskola és AMI, Téglás


A díjazottakat bemutató kiadványt itt lehet megtekinteni: https://issuu.com/csabalajtmann/docs/mozdul16_eredmenyek/2

A kiadványban látható Baranyi Dóra 8.c, Vencsellői Petra 5. b, Zdroba Anna 6. b osztályos tanulónk munkája is.

 

 

GALÉRIA