Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Fenntarthatósági Témahét 2017

Fenntarthatósági témahét 2017 ápr. 24-28. alsó tagozat

 

Iskolánk alsó tagozata az idén is bekapcsolódott a Fenntarthatósági témahét programjába. A megadott témák óravázlatai alapján az alábbi feladatokat oldották meg gyerekek elsősorban a környezetismeret, olvasás,rajz tantárgy keretében, ÖKO szakkörön ill. a délutáni szabad foglalkozások alatt.

 

1.téma: Cseppben a tenger
Több osztály is foglalkozott ezzel a témával egész napos project keretében. A második évfolyamon az előzetes ismeretek feltérképezésére volt ötletbörze és fürtábra. Ezt követően Lehoczki János: A vizek fohásza című versével ismerkedtek meg, ami nagyon mély hatással volt rájuk. A verset részenként tanulták meg, majd a víz fontosságát szimbolizálva kékbe öltözve egy általuk készített hatalmas akvárium előtt szavalták el. Csapatokban dolgoztak. Csoportnevek voltak a: JÉGCSAP,CSERMELY ,FELHŐ ,HARMAT VÍZCSEPP, DUNA, BALATON . Rejtvényeket fejtettek meg a vízvédelemmel kapcsolatosan .
Esőerdő játéknál a vihar közeledését, lecsendesedését játszották el, melyet szintén nagyon élveztek a gyerekek. A varázslatos iskolabusszal pedig „Vízország"-ba utaztak el, ahol egy nagyon érdekes, tanulságos filmet néztek meg.
A negyedik osztályosok a Felszínformák témakörébe építették be a feladatokat illetve összekötötték a Duna és a Tisza című versek elemzésével. Csoportmunkában plakátokat készítettek az édesvízkincs védelmére. A nap végén az újfehértói uszodában a mell-és hátúszást gyakorolták.

 

2. téma: Mondd, szereted az állatokat?
A harmadik évfolyam olvasás órán az ismeretközlő szövegek témakörében feldolgozta a Süncsalád című szöveget. Mindenki felhozhatta otthoni kedvenc állatkáját, melyről egy kérdőívet is kitöltöttek. Beszámoltak arról, hogy hogyan gondozzák, majd az állatsimogatás következett. Rajz óra keretében pedig kedvenc állatkáikat festették meg.
Foglalkoztak Rónay György: Mondd, szereted az állatokat? című versével is.
Az első évfolyamon" Egy kiscica vagy, aki gazdit keres" című szerepjátékkal foglalkoztunk.
Az 1. b osztály bekapcsolódott a JOBB VELED A VILÁG ALAPÍTVÁNY „ Gyújts egy gyertyát a Földért" című programjába. Egységes pólóban, „Tedd boldoggá a Földet!" kitűzőben, gyertyával énekeltek együtt az OSCAR-díjas MINDENKI című film gyerekkórusával:
„LEGYÜNK A JEL , A REMÉNYSÉG, KIK VÁLTOZÁST HOZUNK!"
A feladatok nagyon érdekesek voltak, a gyerekek nagyon élvezték.

 

Iván Ildikó

 

A képre kattintva a többi kép is megtekinthető.