Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Méhek napi project az 1. b osztályban

/ÖKO szakkör, tanítási órák, Városi Könyvtár/


Több órát átölelő project napot tartottunk a Méhek napja alkalmából az 1. b osztályban. ÖKO szakkörön ellátogattunk Hevesi Imre méhészhez, aki a feleségével együtt nagyon kedvesen fogadott bennünket. Megnézhettük a kaptárakat és az azok körül zümmögő méhecskéket. Ezután kipróbálhattuk a méhészek által használt eszközöket, végül a mézkóstolgatás következett. Magdika nénitől közben sok-sok érdekes dolgot tudtunk meg a méhek életéről. Matematika órán egy ügyes számolással megkaphattuk a Zümi kitűzőt, majd méhecskékkel kapcsolatos számfeladatokat oldottunk meg.
Olvasás órán Szalai Borbála: Beszélgetés a méhecskével című versét olvasgattuk párbeszédes formában , majd csoportmunkában feldolgoztunk Az állati érdekességek témakörben a Méhek című ismeretközlő szöveget. Írás órán egy rövid kis szöveget másoltunk le nyomtatottról a szorgalmas méhekről. A tanítási órákon minden jó megoldásért, okos gondolatárt mosolygós méhecskéket színezhettünk. Ének órán megtanultuk a Mackó Lackó című dalt. Szereplőket választottunk, eljátszottuk és a végén jól összecsipkedtük a mézet lopó torkos mackót. Rajz órán lerajzoltuk a project legjobban tetsző részeit.
A Városi Könyvtárban Kittike néni a Telhetetlen méhecske című mesefilmmel várt bennünket. Ezután nekiláttunk Zümi elkészítéséhez újra hasznosítható anyagokból. Végül a project sikerességét megünnepeltük egy kis mézes puszedlivel és innivalóval. Nagyon jól éreztük magunkat ezeken az órákon.
Most már tudjuk, hogy a méhecskék nagyon hasznosak. Nekik köszönhetjük az egészséges mézet, amiből ezután többet fogunk fogyasztani. 

 

Téglás, 2017. 05. 07.

Iván Ildikó
ÖKO szakkörvezető, osztályfőnök

 

A képre kattintva a többi kép is megtekinthető.