Üdvözöljük iskolánk weboldalán

DigiTaLingual pályázat: Debreceni kirándulás

Az idei tanévben egy pályázat megvalósításán dolgoztunk, mely a Nemzeti Tehetség Programon belül a Kulturális és Innovációs Minisztérium, mint támogató megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által kiírt" A speciális fejlesztést célzó programok támogatása" című NTP- SPEC-22-01-05 azonosító számú nyertes pályázat keretében került kiírásra. Pályázatunk DigiTaLingual címet viseli, programunk a különösen tehetséges gyerekek komplex, teljes körű tehetségfejlesztését segíti.. A programok megvalósítására és eszközbővítésre 2 000 000 forint vissza nem térítendő támogatást nyertünk. A programban a két tanítási nyelvű tagozat hatodik osztályos tanulói vesznek részt.
A támogatási összegből két kirándulást valósítottunk meg. Április 21-én Budapesten jártunk, melyről a korábbiakban már beszámoltunk.
Május 5-én debreceni kirándulásunk során ellátogattunk a Debreceni Médiacentrumba, ahol testközelből ismerkedhettek a gyerekek a híradás világával. Láthatták, hogy milyen egy stúdió, hogy működik a súgógép és a zöld háttér, betekintést nyerhettek a rendezők és hangmérnökök birodalmába. Rövid ismertetőt halhattunk a debreceni városi televízió múltjáról és jelenéről. A nap végén az egyetemvárossal és környékével ismerkedtünk.
Pályázatunk megvalósításakor törekedtünk arra, hogy a részt vevő diákok ne csak tudással, de élményekkel is gazdagodjanak.

GALÉRIA