Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Tehetséggondozás, ahogy mi szeretnénk csinálni Tégláson

A Nemzeti Tehetség Program támogatásából megvalósuló; a Kulturális és Innovációs Minisztérium megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által „ A tehetségsegítés feltételrendszerének javítását célzó hazai programok támogatása” című pályázatból megvalósuló, NTP-TFJ-22-0073 azonosítószámú, „Tehetséggondozás, ahogy mi szeretnénk csinálni Tégláson”─ című nyertes pályázatnak köszönhetően újabb eszközöket vásároltunk iskolánknak.

A nyelvi munkaközösség 299.000.-Ft-ból vásárolt a felső tagozatos diákoknak angol nyelvi társasjátékokat, szókincsfejlesztő kártyajátékokat, angol nyelvtani szabályokat bemutató táblajátékokat. A gyerekek boldogan bontogatták ki ezeket és a szabályok elsajátítása után pedig kezdetét vehette az önfeledt játék.

A pályázatból 787.000.-Ft értékben tovább bővítettük az alsó tagozatos Pindúr Pandúr Tehetségműhely és a felső tagozatos Kerékpáros Közlekedési Szakkör tárgyi feltételeit. A gyerekek kerékpárokat, kerékpáros sisakokat, segédeszközöket (bólyák, terelőkúpok) és oktató szetteket vehettek birtokba. Ezek segítségével könnyebbé és életszerűbbé tehetjük a gyakorlati óráinkat, ezáltal is elősegítve a gyerekek biztonságos közlekedésre való nevelését.

A matematika tehetségterületen is folyamatban vannak a beszerzések 548.450.-Ft-ból sakktáblákat, építőjátékokat, rubik kockákat, logikai társas- és memóriafejlesztő játékokat rendeltek a pedagógusok a matematika terén tehetséges tanulóknak.

Az elnyert 2.400.000.-Ft-ból 738.900.-Ft értékben Lego Spike robotok kerültek beszerzésre a robotika szakkör részére.

 

Szilágyiné Bodnár Erzsébet

intézményvezető

GALÉRIA