Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Teremdekorációs verseny iskolánk felső tagozatán 2020

Az idei tanév teremdekorációs versenyének 2 fő témája volt. A biológiai sokszínűség témájával kapcsolódtunk az ENSZ a Biológiai diverzitás megőrzése 2015-2020 közötti célkitűzéseihez.

Ez a sokszínűség a földi élet, az élővilág változatosságát jelenti. A biológiai sokféleség fennmaradása alapvetően fontos az emberi élet feltételeinek, illetve a jól-létünk biztosítása érdekében. Ezeket az elveket, célokat igyekszünk a diákokkal is megismertetni, a megvalósításuk iránti igényt kialakítani.

A másik témánkat a gyerekek javasolták, amelynek aktualitását a tavaszi karantén adta, amikor hosszú hetekig nem találkozhattak egymással a barátok, rokonok, osztálytársak. Ennek apropóján felértékelődött a társas kapcsolatok, elsősorban a baráti kötődések ápolása. Ennek egyik szép példája az osztálytermekben látható dekoráció is, amelyben nemcsak a gyerekek barátsága kapott szerepet, de a természet és az ember kapcsolata is.

Az elkészült dekorációkat iskolánk vezetői, művészeti tanárai mellett Szabó Csaba polgármester és Kerekes-Bíró Éva kulturális referens is értékelte.

A legkreatívabb ötleteket megvalósító osztályokat pénzjutalomban részesíti iskolánk Diákönkormányzata.

Köszönjük szépen az osztályfőnökök, a gyerekek és a szülők segítségét, együttműködését és gratulálunk minden osztálynak az elkészült munkákhoz!

 

Rakóczi Anikó

                                                                                              DÖK-öt segítő pedagógus

GALÉRIA