Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Tiéd a szó-tár országos nyelvi verseny

Iskolánk német nyelvet tanuló diákjai 4 csapattal neveztek be a Gimm kiadó által meghirdetett országos szótárismereti online versenybe. A csapatok 3-4 főből álltak.
A verseny célja, hogy a tanulók megismerjék a legmodernebb kommunikatív szótárakat, elsajátítsák a tudatos sztárhasználatot. Ezzel megalapozzák az önálló nyelvtanulást. A selejtezőkre 3 fordulóban került sor. Októberben, novemberben a feladatokat e-mailben kapták meg a gyerekek, melyek megoldására egy hét állt rendelkezésünkre. Megoldásaikat is e-mailben kellett visszaküldeni.
A zárófordulóra decemberben került sor iskolánkban. A feladatok kiküldése és megoldása online rendszerben zajlott. 90 perc állt rendelkezésre a feladatok megoldására.
A selejtezők egyes fordulóiban a csapatoknak öt különböző nehézségi fokú, megfelelően súlypontozott pontszámú feladatot kellett megoldani.
A zárófordulóban a csapatok több helyszínen, több számítógépen dolgoztak. A verseny technikai hátteréről, a szükséges számítógépek, laptopok megfelelő működéséről iskolánk rendszergazdája gondoskodott. Tevékenysége nélkül nem tudtunk volna a versenyen részt venni. Ez az új típusú nyelvi verseny nagyon tetszett a tanulóknak. Szívesen, jókedvvel oldották meg a feladatokat.
Eredményhirdetés csak a január hónap végén várható.

 

Tóthné Tóth Csilla
nyelvtanár

Téglás, 2015. dec. 17.