Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Lengyelországi jutalomtábor

2024. július 4-10-ig a lengyelországi testvérvárosunkban, Ludwinban vendégeskedett iskolánk 19 tanulója három angol tanár kíséretében. A 7-8. osztályos diákokat kiemelkedő tanulmányi- és versenyeredményeik alapján választotta ki a nevelőtestület. A hosszú utazást követően számos érdekes programban vehettünk részt és megismerkedhettünk a környék kulturális és természeti értékeivel, fürödhettünk Lengyelország egyik legtisztább vízű tavában, megcsodálhattuk a régió mocsárvidékének élővilágát és az ott élő népek életmódját.
Ellátogattunk az ország egyik gazdag történelmű városába, Lublinba, ahol angol nyelvű idegenvezetéssel tekinthettük meg az óváros nevezetességeit.
Vendéglátóink mindent megtettek annak érdekében, hogy minél tartalmasabban tölthessük el a rendelkezésünkre álló időt, szívélyes vendéglátásban volt részünk.
Az angol nyelv ismerete nagy szerepet játszott az utazás során, hiszen fiataljaink annak használatával könnyedén tudtak tartalmas kapcsolatokat teremteni a helyi diáksággal. Ahogy Ludwin polgármestere is hangsúlyozta, határon átívelő barátságok születtek a gyerekek között, ami erősíti Téglás és a Lengyel partnerváros kapcsolatát. Ezúton szeretnénk köszönetünket kifejezni Téglás polgármesterének, Szabó Csabának és iskolánk vezetőségének, hogy ezt az utazást anyagi támogatásukkal lehetővé tették és ezáltal tanulóink életre szóló élményekkel gazdagodhattak.

Kissné Lesnyák Beáta, Kántor Ágnes és Radóczné Aranyics Csilla